maandag 30 mei 2011

Bauhaus

In het 2e semester kregen alle eerste jaars te horen dat we zouden deelnemen aan een thema week, ik had geen idee wat dit precies inhield alleen dat je met studenten van de andere richtingen binnen onze school zou worden gevormd tot een groep. Iedere groep zou dan een begeleider krijgen en na aanleiding van een hoofdthema word er dan een opdracht/presentatie gemaakt. 


Zo zat ik in de groep met een aantal mensen van:
- rock academie
- drama
- dans
- conservatorium 
Ik zat samen met Marcella Peeters, zij is ook studente aan de academie voor beeldende kunst.
 
De thema week duurt van maandag tot vrijdag, en zal vrijdag worden afgesloten met een presentatie, als thema is er gekozen voor Bauhaus. Het Bauhaus was een opleiding voor beeldende kunstenaars, ambachtslieden en architecten. In een aantal lessen hebben we opnames mogen bekijken over Bauhaus en wat er toen werd gemaakt.

Weekoverzicht
Maandag:
alle eerste jaars begonnen met een workshop Tai-Chi. Dit werd gegeven achter het station van Tilburg. Hierna werden we onderverdeeld in vakken met alle studenten van je groep + begeleider.
Onze begeleidster was Sanne Mus, hierna liepen we naar onze locatie waar we de rest van de dagen zullen werken naar onze eindpresentatie. Wij bevonden ons in het achterste gedeelte van de kapel in Tilburg. De rest van de dag hebben we volop gewerkt aan een kleine première om deze 's avonds in de gezamenlijke eetruimte te laten zien. Echter was dit misgelopen doordat de laptop daar niet beschikte over het juiste programma.
( Deze is onderaan wel te zien )

Dinsdag:
Ook vandaag zijn we weer allemaal bij elkaar gekomen en hebben we flink gebrainstormd om tot een idee te komen, we hebben besloten om een stopmotion filmpje te maken, binnen deze dag hebben we vooral overleg gehad.

Woensdag:
Deze dag zijn we aan de slag gegaan met het zoeken naar de juiste materialen en gereedschappen. Ook hebben we al grote stukken opgenomen en deze op de computer bewerkt.

Donderdag:
De mensen die voor live muziek zullen zorgen binnen het vertonen van onze film, zijn vandaag aan de slag gegaan door het verzinnen van enkele nummers binnen de 3 thema's van onze film.

Vrijdag:
In de ochtend hebben we gezorgd dat alles af zou zijn, daarna een keer geoefend en toen geoefend voor de groep die zich bevond in het eerste gedeelte van de kapel. Hierna was het wachten tot de uiteindelijke uitvoering. Deze was dan ook zeer geslaagd!

Het was een erg leuke week, ik heb meer inzicht gekregen in de verschillende disciplines binnen de school.
Hieronder ziet u de uiteindelijke film:

zaterdag 21 mei 2011

2DV: 2e semester

In dit semester kregen we een aantal teksten met hierin, gedichten, rijmpjes, stukjes van liedjes, verhalen.
Hieruit moesten we er een kiezen, na aanleiding hiervan ging je een beeldend proces maken.
Ik had gekozen voor het Alphejagers lied, waarin het ging om 2 mannen met ieder een hoge hoed die elkaar treffen voor de hoedenwinkel van Winderickx & Hinderickx, ze nemen ieder de hoed af en begroeten elkaar.
Het volgende werk hoort bij mijn proces:
op karton







 
oefenen silhouet
op de trap
pasteus geschilderd
























Silhouet in beweging

man lopend op een trap



met verf












 

omtrekken









tegen de muur

met een fijnschrijver

in zwart wit

mannen ingekleurd met aquarel

aan het werk

eindresultaat 


silhouet op trap
silhouet met schaduw


silhouet
silhouet in kleurenveld


dalen en stijgen


















meer oefeningen schaduw

plaatsing




























Ook heb ik door middel van gekleurde kwaststreken doorgangen vrijgelaten, met hierin een trap waarop ik het silhouet van de man met de hoed liet klimmen of dalen.

blauwe korte kwast strepen met hierin rode trappen

in het groen

met silhouetten

ruimtes laten ontstaan, trappen diepte gegeven

toevoeging van silhouetten op kaartjes